Wadlicht is gelegen in het tweelingdorp Paesens-Moddergat. Het dorp ligt in het meest noord-oostelijke deel van Friesland, direct aan de Waddenzee. Vanuit de woonkamer geniet u van een heerlijk vrij uitzicht over de landerijen. De achterzijde van de woning ziet uit op de Waddendijk. U loopt dus vanuit de achtertuin zo de dijk op met daarachter het steeds wisselende beeld van het prachtige Waddengebied. Het eiland Schiermonnikoog ziet u bij vrijwel alle weersomstandigheden aan de overkant liggen. Aan uw linkerhand ziet u het eiland Ameland liggen.

Een deel van het voormalige vissersdorp is beschermd dorpsgezicht. In dit gedeelte ligt het openluchtmuseum 't Fiskershuske waar de geschiedenis van de verdwenen kustvisserij en de visserscultuur levend wordt gehouden. Verder in het dorp ligt het garnalenfabriekje.

In het dorp is een theeschenkerij Yke-Muoi en een cafe-snackbar de Zwarte Arend. 

Voor alle boodschappen kunt u terecht in het nabij gelegen dorp Anjum.

De mooie vissershaven Lauwersoog bereikt u binnen een kwartier. Het is daar heerlijk toeven in één van de vele visrestaurants. De boot naar Schiermonnikoog vertrekt vanuit deze haven.

De haven van Holwerd is het vertrekpunt voor de boot naar Ameland. Holwerd bereikt u in ongeveer een half uur.

Het prachtige natuurgebied van het Lauwersmeer is een bezoek meer dan waard.

Ook een tocht door de Groninger Ommelanden is een aanrader.

De prachtige oude stad Dokkum ligt op ongeveer een kwartier rijden. Een bruisend stadje met veel evenementen en een behoorlijk aanbod aan culturele activiteiten. Er zijn vele gezellige restaurantjes.

Gastenboek

Annelies en Tim
26/2-5/3 2022 "Bedankt voor een heerlijk, rustig, mooi verblijf in Wadlicht. We hebben samen genoten en de honden hebben genoten van de mooie wa...
zaterdag 15 april 2023
Ingrid en Sander
21/2-25/2 2022 "We hebben met ons gezin heerlijk genoten van dit huisje. Lekker op de dijk gelopen, naar Dokkum geweest, vis gegeten in Lauwerso...
zaterdag 15 april 2023
Jan en Sandra
1/1 tot 8/1/2022 "Heerlijke plek, lekker uitgewaaid en opgeladen! Wij zijn 2022 goed begonnen! Hartelijke groet, Jan en Sandra"
zaterdag 15 april 2023